club tennis

Clubs Παιδικού Σταθμού

Καλλιτεχνικό Εργαστήρι

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι είναι ένα πρόγραμμα τέχνης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Με εργαλεία τον ήχο, τον ρυθμό, τη μουσική, τον χορό, το τραγούδι, το θεατρικό παιχνίδι, την ποίηση και τη ζωγραφική, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους μέσα από μια ποικιλία ευχάριστων δραστηριοτήτων. Γίνονται ήρωες, αποτυπώνουν με χρώματα τη μουσική, ζωντανεύουν την ποίηση με ζωγραφιές και με μουσικά όργανα, μπαίνουν στο ποίημα και γίνονται λέξεις.

Οι δραστηριότητες αυτές υποκινούν κι αναπτύσσουν την αντιληπτική λειτουργία και ικανότητα μέσα από το βίωμα, την παρατήρηση, την εξερεύνηση, τον πειραματισμό, το παίξιμο, τη δράση, τα χρώματα, τις εικόνες, τα μουσικά όργανα.

Στόχος του προγράμματος είναι να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από την τέχνη να εκφραστούν διατηρώντας το στοιχείο του αυθορμητισμού. Να δημιουργήσουν σε κλίμα συνεργασίας, να υλοποιήσουν τις ιδέες τους, ν’ αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη δημιουργική σκέψη, την αισθητική τους.

Στο Νηπιαγωγείο, στο Τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού, οι μαθητές μας εξελίσσουν τις τεχνικές που έμαθαν στα Πρότυπα 2-4, αλλά και μέσα από νέες αναπτύσσουν δημιουργικά την αυτοέκφραση και τη φαντασία τους. Στο Δημοτικό τα παιδιά συνεχίζουν τη θεατρική τους διαδρομή στο Τμήμα Θεατρικής Αγωγής με πολύ πετυχημένη πορεία. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το Σχολείο μας δημιούργησε τους θεατρικούς μαθητικούς αγώνες «ακτίς ονείρου». Μια θεατρική μαθητική συνάντηση, που καθιερώθηκε ως πολιτιστικός θεσμός της πόλης, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, καθώς και άλλων παιδικών θεατρικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεατρικές συναντήσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Όσα παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με τη ζωγραφική, μπορούν να συνεχίσουν στο Τμήμα Εικαστικής Αγωγής του Νηπιαγωγείου και να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, να καλλιεργήσουν και ν’ αναπτύξουν την αισθητική τους και τις γνώσεις τους μέσα από πολλές δράσεις. Το πολύχρωμο αυτό ταξίδι συνεχίζεται και στο τμήμα του Δημοτικού, όπου οι μαθητές περιηγούνται στον χρόνο και στην ιστορία της τέχνης, μαθαίνουν καινούριες τεχνοτροπίες, δημιουργούν, παίρνουν μέρος σε εκθέσεις και συμμετέχουν σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Οι μαθητές που θέλουν να συνεχίσουν την ενασχόλησής τους με τη μουσική, έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο «Πρότυπο Ωδείο Θεσσαλονίκης». Από τον Αύγουστο του 2015 αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ωδείο (ΦΕΚ 1653, τεύχος Β), με την εκμάθηση ρυθμικών και μελωδικών οργάνων του C. Orff, την ανάπτυξη ρυθμικών, μελωδικών αυτοσχεδιασμών μέσα από το βίωμα και πολλές δραστηριότητες στο Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.

Στο Δημοτικό οι μαθητές μας μπορούν να συνεχίσουν στο Πρότυπο Ωδείο με μαθήματα Στοιχειώδους Θεωρίας, όπως προβλέπεται σε όλα τα αναγνωρισμένα μουσικά ιδρύματα, και την εκμάθηση μουσικών οργάνων όπως πιάνο, κιθάρα, φλογέρα, βιολί, βιολοντσέλο, κρουστά.

Οι μαθητές παρακολουθούν το πρόγραμμα δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Multi Junior Sports

Το τμήμα Multi Junior Sports αποτελεί τον πρώτο σταθμό ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων των μικρών μαθητών μέσα από την εφαρμογή ειδικών για την ηλικία τους ασκήσεων.

Τα παιδιά μέσα από το κινητικό παιχνίδι ασκούνται, βελτιώνουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και τη φυσική τους κατάσταση. Το κινητικό παιχνίδι και η χαρά που προκαλεί στα παιδιά υποστηρίζει και αναβαθμίζει το συνεχές «παιχνίδι» που γίνεται μεταξύ του νευρικού και μυϊκού συστήματός τους. Η μέθοδος διδασκαλίας βασίζεται στη βιωματική μάθηση. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά παίρνουν μέρος σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. Έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να προσεγγίσουν τα αθλήματα ρακέτας (τένις, badminton), τις πολεμικές τέχνες, τις αθλοπαιδιές, τα αγωνίσματα στίβου, την τοξοβολία κ.ά.

Το τμήμα λειτουργεί δύο (2) ώρες την εβδομάδα.

Little Kiddies English Club

Το Little Kiddies English Club είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που με βιωματικό τρόπο, μέσα από τον διάλογο, τη μουσική, τα τραγούδια, τα εικαστικά, το θέατρο, τα ομαδικά και επιτραπέζια παιχνίδια, την επικοινωνία και τη γνωριμία με πολιτισμούς άλλων χωρών, ξεκινά την πρώτη επαφή με την αγγλική γλώσσα για τα παιδιά του Παιδικού μας Σταθμού. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μπορούν να ξεχωρίσουν μία ξένη γλώσσα από την ηλικία των 2,5 ετών και ότι μπορούν από νωρίς να μάθουν αβίαστα τους κώδικές της. Το πρόγραμμα του Little Kiddies English Club είναι προσαρμοσμένο σ΄ αυτές τις ηλικίες και συνδυάζεται άριστα με το πρόγραμμα αγγλικών που ήδη ακολουθούν τα παιδιά στην τάξη.

Το τμήμα λειτουργεί δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Τα νέα των club μας

Τα νέα των club μας